Ingrediënten

  • 250 g gerookte makreelfilet, in stukjes
  • 500 g wortels in reepjes of plakjes gesneden
  • 1 kg aardappelen, geschild en in grove stukken
  • 3 uien, in halve ringen
  • 3 el zoete ketjap
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 4 el panko of paneermeel
  • peper en zout
  • olie, om in te bakken en in te vetten

Bereiding

  1. Kook de wortels beetgaar en kook de aardappelen gaar in een andere pan.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
  3. Verwarm olie in een koekenpan en bak hier de uien in aan. Doe de ketjap erbij en laat dit op middelhoog vuur nog 10 minuten pruttelen.
  4. Giet de wortelen af. Doe dit ook bij de aardappelen, maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn, voeg een kopje van het kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de mosterd toe, samen met de wortelen en stamp het mengsel door.
  5. Verdeel het uienmengsel over de ovenschaal. Verdeel hierover stukken makreel. Bedek de ovenschotel met de gestampte aardappelen
  6. Bestrooi de schotel met geraspte kaas en de panko.
  7. Verwarm de ovenschotel 25 minuten in de oven en serveer het hierna direct.

 

Bron
Brenda Kookt in opdracht van Visrecepten.nl

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/