Ingrediënten

  • 3 verse makreelfilets à 150 g afgespoeld en drooggedept
  • 500 g aardappelen in partjes
  • 500 g wortel geschild, gehalveerd en in de lengte in vieren gesneden
  • 1 rode ui, in partjes
  • 2 el + 1 tl garam masala
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • peterselie om te garneren

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Schep de aardappel, wortel en ui om met 2 el garam masala, olijfolie en peper en zout. 
  3. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven en bestrooi ondertussen de makreelfilets met peper en zout en 1 tl garam masala.
  4. Leg de makreelfilets op de aardappel en wortel en bak nog 10 à 12 minuten tot de makreel gaar is.
  5. Bestrooi met verse peterselie.

 

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/