Ingrediënten
- 600 g verse makreelfilet
- plantaardige olie
- 1 pakje à 95 g boemboe rendang
- 400 ml dikke kokosroom
- paar takjes verse koriander of peterselie
Bereiding
- Spoel de vis af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Snijd de makreelfilets in kleine stukjes (1-1½ cm²).
- Verhit een scheutje olie in een grote wok of koekenpan op een hoog vuur. Roerbak hierin de stukjes makreel 2 minuten.
- Roer de boemboe rendang en de kokosroom erdoor en laat de rendang van makreel 5 minuten pruttelen.
- Hak de koriander grof en strooi het over de rendang.
Serveertip: lekker met witte rijst of mie en gestoomde of gekookte paksoi. Geef er voor de liefhebbers partjes limoen bij om erover uit te knijpen.
Variatietip: roerbak eerst een paar eetlepels gesnipperde ui of lente-uitringentjes 3 minuten en voeg dan de makreel toe.
Makreel
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /