Ingrediënten

  • 600 gram (rode) mulfilets
  • 1 el olijfolie
  • halve knolselderij (geschild en in smalle lange reepjes)
  • 1 prei (reepjes van 5 cm)
  • 1 venkelknol (smalle ringen)
  • 1 rode ui (smalle partjes)
  • 200 gram haricots verts (3 minuten gekookt)
  • 1 eetlepel rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 citroen (plakjes)
  • zout en peper, versgemalen
  • keukengaren of paperclips

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  2. Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm.
  3. Leg er telkens 2 op elkaar en besmeer ze in het midden met een theelepel olijfolie. Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel. Strooi er een beetje zout over. Leg de mulfilets op de groente en verdeel daarover rode ui, haricots verts en rozemarijn. Bestrooi met peper en leg er plakjes citroen op.
  4. Vouw de pakketjes goed dicht. Rol de naden op en zet ze vast met paperclips of pak het papier samen boven de vis en bind het met keukengaren vast.
  5. Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en laat ze iets onder het midden van de oven in 15 minuten garen. Het papier wordt lichtbruin. Schuif de vispakketjes op 4 warme borden en open ze vlak voor het serveren. Lekker met pasta, rijst of focaccia.

 

Wijntip

Bij dit geurige vispakketje past een zachte, witte wijn met de verleidelijke aroma's van rijpe vruchten. Bijvoorbeeld een witte Côtes du Roussillon.

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.