Ingrediënten

 • 4 grote (rode) mullen of 8 kleine, schoongemaakt
 • 24 verse wijnbladeren of 1 blik wijnbladeren
 • 1 rode ui, fijngesnipperd
 • 4 el verse (platte) peterselie, fijngehakt
 • sap van 1 citroen
 • 2-3 el olijfolie

Ook te bereiden met…

Bereiding

 1. Spoel verse wijnbladeren (van een druivenstruik) in een vergiet af en schenk er kokend water over. Laat de bladeren goed uitlekken. Spoel ook wijnbladeren uit blik goed af, want die zijn vaak erg zout.
 2. Bestrooi de mullen aan de binnenkant en buitenkant met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Vul de buikholte met ui en peterselie en verpak elke mul in 2-3 wijnbladeren. Bind ze eventueel vast met paktouw.
 3. Bestrijk de pakketjes rondom met olijfolie en rooster ze boven een gloeiende barbecue in 8-12 minuten gaar. Keer de pakketjes een paar keer. Je kunt de pakketjes ook in een grillpan of in een hete oven van 220 °C gaar roosteren.

Serveer de mul pakketjes met couscoussalade.

Couscoussalade

 1. Wel 200 g couscous 10 minuten in 300 ml koud water en meng er dan het sap van 1 citroen en 3-4 eetlepels olijfolie door.
 2. Snijd 3 geroosterde paprika’s (1 gele en 2 rode) in reepjes en schep ze met 2 bosuitjes in ringetjes, 3 eetlepels fijngehakte peterselie en 2 eetlepels fijngehakte munt door de couscous.
 3. Breng de salade op smaak met zout en peper.

 

Wijntip

In een Zuid-Afrikaanse Chardonnay die korte tijd op houten vat heeft gelegen, proef je een toast-toon dat helemaal aansluit bij de geroosterde vis.

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.