Ingrediënten
- 250 g kibbeling
- 200 g broccoliroosjes
- 1 rode ui
- 3 bosuitjes
- 1 teen knoflook
- 1 stukje verse gember van 1 cm
- 4 el olijfolie
- 3 el sherry
- 2-3 el (Japanse) sojasaus
- 2 el verse koriander
Bereiding
- Verdeel de broccoliroosjes eventueel in kleinere roosjes. Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Pel de knoflook en schil de gember en hak ze fijn.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en schep de kibbeling erdoor. Verwarm de kibbeling al omscheppend ca. 2-3 minuten op hoog vuur. Schep de kibbeling in een schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.
- Schenk weer 2 eetlepels olie in de wok. Fruit de knoflook en gember tot ze gaan geuren. Schep dan de broccoli, rode ui en bosui erdoor en roerbak ze ca. 4 minuten op hoog vuur. Schep de sherry en sojasaus erdoor en verwarm de groente nog ca. 2-3 minuten. Schep de kibbeling en koriander erdoor en warm het gerecht nog ca. 1 minuut door.
Lekker met rijst.
Koolvis
Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
80 kcal/333 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
17.20 g.