Ingrediënten
- 500 g fish fingers of snij gepaneerde vis in smalle repen
- 150 g boter
- 1 el fijn gesneden peterselie
- 1 teen knoflook
- peper en zout, naar smaak
Bereiding:
- Leg de Fish Fingers (of gesneden gepaneerde reepjes vis) op een schaal.
- Smelt de boter in een pannetje of de magnetron.
- Pers de knoflook uit boven de gesmolten boter.
- Roer de gesneden peterselie door de boter en breng alles op smaak met peper en zout.
Gourmetten:
- Smelt wat boter in het gourmetpannetje.
- Bak de Fish Fingers in het pannetje goudbruin en gaar.
- Schep een beetje van de botersaus over de Fish Fingers en warm even door.
Tip
Volwassenen zullen een ravigottesaus op prijs stellen, maar geef de kinderen er gerust appelmoes en mayonaise bij. Een feestje aan tafel.
Koolvis
Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
80 kcal/333 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
17.20 g.