Ingrediënten
- 400 g koolvisfilet (diepvries), ontdooid en in blokjes
- 300 g pandanrijst
- 2 el olie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 preien, in ringetjes
- 2 el Thaise rode currypasta
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- handvol basilicumblaadjes
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee.
- Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut, tot de geuren vrijkomen.
- Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Leg de koolvis in de curry en stoof in 6 minuten zachtjes gaar.
- Schep de rijst op 4 borden en verdeel de curry erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Tip
Vervang de prei door courgette of paprika. Broccoli, sperziebonen en groene asperges zijn ook heerlijk, kook deze groenten eerst 4 minuten voor.
Koolvis
Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
80 kcal/333 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
17.20 g.