Ingrediënten
- 4 stukken koolvisfilet van 150 g
- 5 el olijfolie
- 3 rode paprika’s, in stukjes
- 2 vleestomaten, in stukken
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- peper, versgemalen
- zeezout en peper, versgemalen
- 200 g sjalotjes
- 3 el bloem
- 1 tl paprikapoeder
Bereiding
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en stoof zachtjes 15 minuten. Verdun eventueel iets met een scheutje water. Pureer de saus met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de saus warm.
- Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout. Rooster de sjalotjes in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar.
- Meng de bloem op een bord met peper, zout en paprikapoeder. Haal de visfilets erdoor. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de koolvis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Schep op 4 warme borden een laagje paprikasaus. Leg daarop de koolvis met de sjalotjes eromheen.
Serveer er gekookte aardappel of aardappelpuree met broccoli bij.
Wijntip
Lekker met een lichtgekoelde rode Côtes du Roussillon of een droge Roussillon-rosé.
Koolvis
Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
80 kcal/333 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
17.20 g.