Ingrediënten
- 600 g koolvisfilet, in 4 stukken
- 275 g gele rijst
- 225 g doperwten (diepvries)
- 5 el olijfolie
- 100 g chorizo (hele worst), in blokjes
- 1 buisje saffraan (à 0,05 g)
- 75 ml droge sherry
- 75 g zwarte olijven
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- ½ bosje platte peterselie, grofgehakt
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten in water met zout in 3-4 minuten knapperig gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de chorizo 3 minuten. Voeg de saffraan, de sherry en de olijven toe en verwarm 1 minuut. Voeg het blik gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Stoof de saus 10 minuten. zachtjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit in een koekenpan de laatste 3 el olijfolie. Bestrooi de visfilets met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en net gaar.
- Meng de doperwten door de rijst en schep op 4 borden. Leg op elk bord een koolvisfilet en schep de tomatensaus erover. Bestrooi met de peterselie.
Tip
Bestrooi met grofgehakte geroosterde amandelen.
Koolvis
Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
80 kcal/333 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
17.20 g.