Ingrediënten
- 250 g kabeljauwfilet
- 1 limoen
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 1 el Thaise vissaus
- 1 el Thaise sojasaus
- 1 ei
- 2 el maïzena
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 rode peper, zonder zaadjes en in reepjes
- 4-5 el roerbakolie
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Hak de vis in heel kleine stukjes.
- Meng de vis in een kom met 1 eetlepel limoensap, limoenrasp, gember, vissaus, sojasaus, ei, maïzena en de helft van de bosui en rode peper.
- Vet een muffinvorm met holtes van 3-4 cm royaal in met roerbakolie en schep het vismengsel erin. Strooi de rest van de bosui en peperreepjes erover. Druppel er nog wat olie over en bak de viscakejes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de viscakejes lauwwarm op een blaadje sla.
Lekker met mangochutney of een dipsausje van sojasaus en limoensap.
Wijntip
Gember, sojasaus en rode peper geven de viscakjes een pikant, oosters accent. Een Zuid-Afrikaanse Viognier heeft exotische aroma's die daar verrassend bij aansluiten.
Kabeljauw
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.