Ingrediënten
- 400 g stevige witvis als kabeljauw, koolvis, schelvis of een combinatie van verschillende soorten
- 4 tl Mexicaanse kruiden
- 3 el olie
- 1/2 Chinese kool, in hele dunne repen gesneden
- 160 g bakje coleslaw
- 200 g crème fraîche
- 1 limoen
- peper en zout, naar smaak
- Mini tacoschelpen of taco bakjes
- Verse koriander of peterselie, fijn gesneden
Bereiding:
- Leg de vis in een grote kom en trek het visvlees in dunne reepjes.
- Meng er de Mexicaanse kruiden en olie doorheen en schep om zodat alles bedenkt is met de kruiden en olie.
- Meng de reepjes Chinese kool met de coleslaw, breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper.
- Schep de crème fraîche in een kommetje. Rasp de schil van de limoen en voeg toe aan de crème fraîche. Roer met een garde 1 el limoensap door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
Gourmetten:
- Doe een kleine beetje olie of boter in het pannetje.
- Schep wat van het visvlees in het pannetje en bak de vis gaar.
- Verdeel wat van de Chinese kool over een tacoschelp en schep de gare vis erover.
- Bestrooi met wat koriander en een beetje van de limoen-crème.
Tip
Zet een flesje tabasco op tafel voor de mensen die van pittig eten houden.
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.