Ingrediënten

  • 400 g stevige witvis als kabeljauw, koolvis, schelvis of een combinatie van verschillende soorten
  • 4 tl Mexicaanse kruiden
  • 3 el olie
  • 1/2 Chinese kool, in hele dunne repen gesneden
  • 160 g bakje coleslaw
  • 200 g crème fraîche
  • 1 limoen
  • peper en zout, naar smaak
  • Mini tacoschelpen of taco bakjes
  • Verse koriander of peterselie, fijn gesneden

Ook te bereiden met…

Bereiding:

  1. Leg de vis in een grote kom en trek het visvlees in dunne reepjes.
  2. Meng er de Mexicaanse kruiden en olie doorheen en schep om zodat alles bedenkt is met de kruiden en olie.
  3. Meng de reepjes Chinese kool met de coleslaw, breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper.
  4. Schep de crème fraîche in een kommetje. Rasp de schil van de limoen en voeg toe aan de crème fraîche. Roer met een garde 1 el limoensap door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.

 

Gourmetten:

  1. Doe een kleine beetje olie of boter in het pannetje.
  2. Schep wat van het visvlees in het pannetje en bak de vis gaar.
  3. Verdeel wat van de Chinese kool over een tacoschelp en schep de gare vis erover.
  4. Bestrooi met wat koriander en een beetje van de limoen-crème.

 

Tip

Zet een flesje tabasco op tafel voor de mensen die van pittig eten houden.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.