Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel fijngehakte tijm (vers of diepvries)
  • 1 theelepel fijngehakte rozemarijn (vers of diepvries)
  • 1 citroen
  • peper en zout

Bereiding

Spoel de kabeljauw af onder koud stromend water en dep deze droog. Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, peper, zout, een geperst teentje knoflook, balsamicoazijn en citroensap. Zet de vis 15 minuten in deze marinade. Snijd intussen de aubergine en de courgette in plakken en pel de ui en verdeel deze in ringen. Schaaf de venkel in smalle repen. Snijd de paprika in grote stukken. Verwarm de grill voor. Roerbak alle groenten 8-10 minuten in de rest van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de tijm en rozemarijn erover. Bedek de bakplaat in de oven met een vel aluminiumfolie. Leg de visfilets op de bakplaat en gril de vis op 10 cm afstand van de warmtebron, afhankelijk van de dikte van de filets 5-8 minuten. (De vis is gaar als het visvlees gemakkelijk loslaat wanneer er met een vork in het dikste deel van de filets geprikt wordt.) Serveer de vis op een bedje van roergebakken groenten en garneer met partjes citroen.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.