Ingrediënten
- 500 g kabeljauw, in blokjes
- 2 blikjes ansjovisfilet, uitgelekt
- 5 el olijfolie
- 500 g uien, in dunne ringen
- 1/2 el gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 pak mix voor pizzadeeg
- 600 g tomaten, in dikke plakken
- 50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
Bereiding
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en schep de uien, Provençaalse kruiden met wat zout en royaal peper erdoor. Smoor de uien afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bereid het pizzadeeg met 2 eetlepels olijfolie volgens de aanwijzingen op het pak. Druk het deeg uit in een rechthoekige taartvorm of braadslede van 30 x 40 cm.
- Schep de blokjes kabeljauw door de gesmoorde uien en verdeel dit mengsel over het deeg. Leg de plakken tomaat erop en maal er peper boven. Leg de ansjovisfilets in een ruitpatroon op de tomaat en leg de olijven in de ruitjes.
- Bak de Provençaalse vistaart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met een salade van sperziebonen, bosui en een citroenvinaigrette.
Tips
- Deze taart krijgt een wat meer uitgesproken smaak als je de kabeljauw vervangt door bijvoorbeeld verse sardientjes of gerookte makreel.
- In plaats van mix voor pizzadeeg kan je ook een pak broodmix gebruiken.
Wijntip
Zuid-Afrikaanse Sémillon-Chardonnay. De sémillondruif geeft deze wijn de intense geur en smaak van gedroogde abrikoos, kruisbessen en honing en de chardonnaydruif maakt de wijn rond en romig. Lekker bij deze mediterrane vistaart.
Kabeljauw
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.