Ingrediënten

  • 150 g gravlax of rauwe vis
  • 250 g sushirijst
  • 400 ml kokend water
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 5 nori vellen
  • ¼ komkommer
  • 2 el gari: ingelegde gember
  • foreleitjes
  • sojasaus
  • ½ tl zout

Bereiding

  1. Spoel de rijst meerdere keren in koud water tot het water helder is. Schep de rijst in een kookpan. Schenk het kokende water erover en dek de pan af. Kook de rijst 2 minuten, zet het vuur lager en kook de rijst nog 8 tot 10 minuten.
  2. Verwarm in een steelpan op laag vuur de rijstazijn met de suiker en het zout. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
  3. Roer het azijnmengsel door de rijst. Verdeel de rijst over een groot plat bord zodat het sneller afkoelt.
  4. Snijd of knip de nori vellen doormidden. Snijd de vis in plakken van 4 cm. Snijd de komkommer in staafjes.
  5. Leg een van de nori vellen horizontaal voor je neer. Verdeel wat rijst over de linkerhelft van het vel. Voeg een beetje van de vis, komkommer, gari en foreleitjes toe. Breng de onderste hoek (van de rijstkant) naar het midden en rol het geheel op tot een hoorntje (van links naar rechts).
  6. Serveer deze temaki meteen en geef er sojasaus bij. Je kunt er ook pittige mayonaise met wasabi bij serveren.

Bron: Kookboek 'Rauwe Vis', Carrie Solomon

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.