Ingrediënten

  • 4 dikke stukken tarbotfilet van 150 g
  • sap en rasp van ½ sinaasappel
  • ½ el korianderzaadjes
  • ½ el mosterdzaadjes
  • ½ el komijnzaadjes
  • ½ el zwarte peperkorrels
  • 200 g zeekraal
  • 50 g bloem
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml medium dry sherry of droge witte wijn

Bereiding

  1. Wrijf de tarbot in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken enkele minuten zo liggen.
  2. Wrijf de korianderzaadjes, mosterdzaadjes, komijnzaadjes en peperkorrels in een vijzel fijn.
  3. Overgiet de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken.
  4. Wentel de stukken tarbot door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tarbotfilets in 8-10 minuten bruin en net gaar. Houd de gebakken tarbot warm op een bord onder aluminiumfolie.
  5. Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak ze 1-2 minuten tot ze gaan geuren. Schenk de sherry erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel 2-3 minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat. Voeg zout naar smaak toe.
  6. Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de stukken tarbot erop. Schep de specerijenjus erover.

Tip

Lekker met geroosterde krielaardappeltjes: schep krielaardappeltjes in de schil op een bakblik om met olijfolie, zeezout en versgemalen peper en rooster ze in een oven van 220 °C in 20-25 minuten gaar.

Bron
Kookboek ‘Over Vis & Vis’

Tarbot

Tarbot is een grote ronde platvis die we met name tegenkomen in de horeca.

Alles over Tarbot

Tarbot

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
84 kcal
/
355 kj
Vetten:
1.80 g.
Eiwitten:
17.00 g.