Ingrediënten
- 800 g tarbotfilet met vel
- 700 g kruiminge aardappelen
- 500 g tuinerwtjes, diepvries
- 2 dl melk
- 50 g boter
- 2 limoenen
- 1 dl olijfolie
- verse dille
- verse bieslook
- verse platte peterselie
- peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in weinig water in 15 minuten gaar.
- Verwarm de meld met het klontje boter op een laag vuur.
- Maak de limoenolie door de schil van de goed schoongeboende limoenen te raspen en te mengen met olijfolie.
- Hak de verse kruiden fijn.
- Verwarm de tuinerwtjes op een laag vuur in kokend water.
- Bak intussen de tarbot, aan één kant op de huid, in wat olie met een beetje boter in ongeveer 5 minuten gaar; besprenkel de bovenkant met hele olie zodat ook deze zijde gaar wordt.
- Giet de gekookte aardappelen af, stamp ze fijn, meng de warme melk erdoor en maak de puree op smaak met de fijngehakte kruiden, zout en peper naar smaak.
- Serveer de tarbot op de gekruide puree met de tuinerwtjes en wat limoenolie naar smaak.
Tarbot
Tarbot is een grote ronde platvis die we met name tegenkomen in de horeca.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
84 kcal/355 kj
- Vetten:
-
1.80 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.