Ingrediënten

  • 4 tilapiafilets van 150 g
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groene peper, zonder zaadjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ tl zout
  • 1 tl kurkuma (koenjit) of kerriepoeder
  • 1 el zonnebloemolie
  • Voor de wortelsalade:
  • 300 g wortel, geraspt of julienne, gesneden
  • 50 g blanke rozijnen
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier.
  2. Meng de knoflook met groene peper, komijn, koriander, zout, kurkuma en olie in de vijzel of in een kom tot een pasta. Bestrijk de visfilets met dit mengsel.
  3. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op de bakplaat 15 minuten in het midden van de hete oven.
  4. Meng intussen de ingrediënten voor de wortelsalade. Serveer de vispakketjes met de salade en gebakken krieltjes.

Tip

Leg eens rode uienringen op de kruidenpasta van de visfilets.

Bron
Kookboek 'Over Vis & Vis'

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.