Ingrediënten
- 4 tilapiafilets à 150 g
- 1 ui
- 1 blik ananas op ananassap (567 g)
- 3 el roerbakolie
- 3 el abrikozenjam (of gemberjam, ananasjam)
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 bosuitje
- 1 el verse koriander, fijngehakt
- 1 el Thaise rode currypasta (of sambal badjak, sambal brandal)
Bereiding
- Snipper de ui fijn. Giet de ananas af, vang het sap op. Snijd de ananas in kleine stukjes.
- Verhit 1 eetlepel roerbakolie in een kleine pan met een dikke bodem. Fruit de ui zachtjes glazig. Schep de ananas, abrikozenjam, sojasaus en 1 dl ananassap erdoor en laat dit 10 minuten pruttelen tot een dikke chutney ontstaat.
- Snijd het bosuitje in ringetjes en schep dit met de koriander door de chutney. Laat de chutney afkoelen.
- Meng in een kom 2 eetlepels roerbakolie en de currypasta en bestrijk de visfilets met dit mengsel. Laat ze 5 minuten liggen.
- Rooster de tilapiafilets in een hete grillpan op hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar. Keer de filets als ze vanzelf van de ribbels loslaten.
- Leg de tilapiafilets op 4 warme borden en strooi er wat (zee)zout over. Schep de chutney ernaast.
Lekker met (pandan)rijst en een salade met veldsla en wortel.
Tilapia
Tilapia is een kweekvis.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
114 kcal/481 kj
- Vetten:
-
4.80 g.
- Eiwitten:
-
17.90 g.