Ingrediënten
- 1 gerookte makreel van ca. 400 g
- 2 el (roerbak) olie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1/2 el kerriepoeder
- 150 g basmatirijst
- 250 ml visbouillon (van tablet)
- 1 el citroensap
- 4 bladeren Romaanse sla of ijsbergsla
- 1 el verse koriander of peterselie, fijngehakt
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Roer de kerrie en rijst erdoor en bak de rijst al omscheppend tot de korrels goudgeel zijn. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Laat de rijst afkoelen tot lauw en schep het citroensap erdoor.
- Maak de makreel schoon: verwijder het vel en neem het visvlees van de graatjes. Schep de helft door de rijst. Leg de slabladeren op vier borden en schep de rijstsalade erin. Verdeel de vis erover en strooi de koriander erover.
Lekker met naanbrood.
Tip
Vervang de makreel eens door gerookte forel of bokking.
Bron
Kookboek 'Vis 2'
Makreel
Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /