Ingrediënten

  • 2 gerookte makrelen, zonder vel en graten
  • 4 eieren, gekookt en gepeld
  • 500 g krieltjes met schil
  • 3 mini romaine sla, in grove stukken
  • half bosje bieslook, fijn gesneden
  • 4 tl Dijon mosterd
  • 90 ml olijfolie
  • 30 ml witte azijn
  • 1 tl suiker
  • zout en peper, naar smaak

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in ruim gezouten water gaar. Giet af en laat ze uitdampen en afkoelen.
  2. Klop de mosterd met de olijfolie, azijn en suiker tot een lobbige dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schik de sla op een grote schaal en verdeel de krieltjes erover, halveer zo nodig de wat grotere.
  4. Pluk het visvlees en schik dit op de krieltjes.
  5. Halveer de eieren en leg ze op de salade, schenk wat van de dressing over de salade en bestrooi met de gesneden bieslook.
Bron
Es'Factory

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/