Ingrediënten
- 4 verse, schoongemaakte makrelen
- 1 komkommer, in linten geschaafd
- 4 sneetjes wit casinobrood
- 4 radijsjes, in plakjes gesneden
- 5 g verse bieslook, fijngehakt
- ‘Tafelgoud’ kruiden Verstegen
- klontje boter
- wasabi-mayonaise
- scheutje gembersiroop
Bereiding
- Vul de barbecue met weinig houtskool, steek aan en zorg voor een temperatuur van ca. 90°C.
- Plaats het SGS systeem met twee halve platesetters in de barbecue, zodat je indirect kunt garen. Zet twee druipbakjes op de platesetters en vul deze met kokend water. Leg het rvs-rooster hierboven en leg de vissen erop.
- Voeg, met behulp van de chipfeeder, rookpellets aan je houtskool toe en sluit het deksel.
- Gaar de vis in ca. 35 minuten goudbruin.
-
Doe de komkommerlinten in een kom en besprenkel met wat gembersiroop.
-
Gril de sneetjes brood en besmeer met een beetje boter. Bestrooi de plakjes radijs met ‘Tafelgoud’ en pluk de makreel (let op dat je de graten eruit haalt).
-
Leg stukjes makreel op het geroosterde brood met daarbovenop de komkommer en radijs. Spuit er toefjes wasabi-mayonaise op en garneer het geheel met wat bieslook.
Klik hier voor de video van het recept
Bron
Ralph de Kok, Ik BBQ voor jou 2023
Makreel
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /