Ingrediënten

  • 200 g roomkaas
  • 125 g gestoomde makreel filets, zonder vel
  • 1 el citroensap
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • chips om mee te serveren

Ook te bereiden met…

  1. Maal in de keukenmachine de roomkaas met de makreel glad. Breng op smaak met de citroensap en zwarte peper. Roer het grootste gedeelte van de bieslook erdoor, hou een beetje over om mee te garneren.
  2. Schep de dip in een kommetje en bestrooi met de bieslook. Serveer de roomkaasdip met chipjes.

 

Bron
Roomkaasdip met makreel

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

De makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, heeft blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.