Ingrediënten
- 600 g heekfilet
- 3 grote uien
- 1 teen knoflook
- 2 zoetzure appels
- 600 g fijngesneden rodekool
- 3 laurierblaadjes
- 50 g boter
- 3 el hacheekruiden
- 1 visbouillonblokje
- peper en zout
Bereiding
- Pel en snijd de uien in ringen. Pel en snipper de knoflook. Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine stukjes.
- Doe 1/3 van de uienringen in een brede diepe pan met de rodekool, de appel, 1 laurierblad, wat versgemalen peper en 1/2 tl zout. Voeg genoeg heet water toe om de kool net onder te zetten. Voeg een eetlepel boter toe en breng op een hoog vuur aan de kook. Kook eerst ca. 10 minuten. Leg dan een deksel op de pan, zet het vuur laag en stoof de kool in ca. 25 minuten beetgaar. Zo nu en dan omscheppen.
- Laat de rest van de boter ondertussen smelten in een stoofpan op hoog vuur. Roerbak de uienringen hierin een beetje bruin. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de hacheekruiden en 2 laurierbladen toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg 1/2 liter heet water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de uien 20 minuten pruttelen. Zo nu en dan roeren.
- Snijd in de tussentijd de heekfilet in 20 stukken. Voeg, als de uien klaar zijn, de stukken heek aan de stoofpan toe en laat de vis 5 minuten garen.
- Giet de rodekool af en verdeel over 4 borden. Schep de heekhachee erbij.
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree met wat gehakte peterselie erover.
Tip
Weinig tijd? Voor een extra snelle maaltijd kun je een zakje kant-en-klaar gestoofde rodekool gebruiken. Wel lekker om daar de appel aan toe te voegen en mee te verwarmen tot de stukjes een beetje zacht zijn.
Heek
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
78 kcal/327 kj
- Vetten:
-
0.90 g.
- Eiwitten:
-
17.30 g.