Ingrediënten
- 600 g heekfilet
- 3 trostomaten, in plakjes
- 125 g geraspte geitenkaas
- 1 el verse tijmblaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Leg de heekfilet in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Beleg de vis met de tomaat. Strooi er de kaas, de tijm en peper naar smaak over.
- Bak de heekfilet in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.
Lekker met aardappelkroketjes of -rozetjes en broccoli.
Heek
Heek wordt soms gerekend tot de kabeljauwachtige, maar het is toch echt een aparte soort. Deze diepzeevis komt voor in de Atlantische Oceaan en wordt door vissers ook wel 'mooie meid' genoemd. In Spanje, waar de heek 'Merluza' heet, is deze vis mateloos populair.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
78 kcal/327 kj
- Vetten:
-
0.90 g.
- Eiwitten:
-
17.30 g.