Ingrediënten

  • 600 g heek, in blokjes gesneden
  • 2 uien, in vieren gesneden
  • 4 rode pepers, in ringen gesneden
  • 3 cm gember, geschild en in smalle reepjes gesneden
  • 4 el zwarte bonensaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl maïzena, opgelost in een scheutje water
  • 4 lente-ui, in dunne ringetjes gesneden
  • vissaus of zout, naar smaak
  • een scheutje zonnebloemolie

Bereiding

  1. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok.
  2. Bak in 3 tot 4 minuten de heek rondom bruin.
  3. Schep de heek uit de pan op een bord en zet deze weg tot later gebruik.
  4. Giet nog een klein beetje zonnebloemolie in de wok en laat dit heet worden.
  5. Voeg de uien, rode pepers, paprika’s en gember toe en roerbak dit 3 minuten.
  6. Schep de zwarte bonensaus in de pan en bak dit nog 2 minuten mee.
  7. Voeg de maïzena met het water toe en laat de saus op hoog vuur 1 tot 2 minuten indikken. Schenk naar wens wat extra water toe aan de saus.
  8. Draai het vuur zacht en meng voorzichtig de heek door de saus. Laat dit even doorwarmen.
  9. Doe de sesamolie in de pan en roer voorzichtig door.
  10. Proef en breng eventueel op smaak met vissaus of zout.
  11. Strooi voor het serveren de lente-ui ringetjes erover.
  12. Serveer warm met rijst.

Heek

Heek wordt soms gerekend tot de kabeljauwachtige, maar het is toch echt een aparte soort. Deze diepzeevis komt voor in de Atlantische Oceaan en wordt door vissers ook wel 'mooie meid' genoemd. In Spanje, waar de heek 'Merluza' heet, is deze vis mateloos populair.

Alles over Heek

Heek

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
78 kcal
/
327 kj
Vetten:
0.90 g.
Eiwitten:
17.30 g.