Ingrediënten

  • 600 g heekfilet (zonder vel), in stukken
  • sap en rasp van ½ sinaasappel
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode puntpaprika’s, in stukjes
  • 400 g rijpe tomaten, in stukjes
  • ½ el paprikapoeder
  • 2 el verse oregano, fijngehakt

Bereiding

  1. Wrijf de stukken heek in met zout, peper en sinaasappelsap en laat ze 10 minuten liggen.
  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika in 4 minuten zachtjes gaar. Schep de tomaat met de paprikapoeder en sinaasappelrasp, wat versgemalen zwarte peper en 2 eetlepels oregano erdoor. Verwarm alles op matig hoog vuur tot het een lekker dikke en rulle saus wordt.
  3. Leg de stukken heek in de saus en laat de vis in 6-8 minuten gaar worden. Roer liever niet, want dan valt de vis uit elkaar.
  4. Serveer de zarzuela in warme diepe borden. Lekker met rijst.
     

Serveertip

Je kunt de zarzuela ook voorbereiden en dan in de oven verwarmen. Maak de saus van te voren klaar in een ovenvaste pan. Verwarm vlak voor het eten de oven voor op 200 ˚C en leg de stukken vis in de saus. Schuif de pan in de oven en laat de zarzuela met vis in 20 minuten door en door warm en gaar worden.

Heek

Heek wordt soms gerekend tot de kabeljauwachtigen, maar het is toch echt een aparte soort. Deze diepzee vis komt voor in de Atlantische Oceaan en wordt door vissers ook wel "mooie meid" genoemd. In Spanje, waar de heek "Merluza" heet, is deze vis mateloos populair.

Alles over Heek

Heek

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
78 kcal
/
327 kj
Vetten:
0.90 g.
Eiwitten:
17.30 g.