Ingrediënten
- 500 g heekfilet
- 2 eieren
- 50 g paneermeel
- 1 tl gemalen koriander
- 1 el water
- snufje foelie
- versgemalen peper en zout
- 2 el fijngehakte platte peterselie
- 1 el Worcestershiresaus of maggi
- 10 plakjes roomboter bladerdeeg
Bereiding
- Pureer de visfilet tot een gehakt met het ei, het paneermeel, de gemalen koriander, een snufje foelie en zout en peper naar smaak. Roer tot slot nog wat fijngehakte platte peterselie door.
- Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien, leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Klop het ei los met 1 eetlepel water.
- Maak van het visgehakt 10 ‘rolletjes’ die iets korter zijn dan het bladerdeeg. Leg ze iets uit het midden op de bladerdeeg plakjes. Klap het bladerdeeg over het rolletje gehakt heen en druk het bladerdeeg goed op elkaar (eventueel met een vork).
- Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei voor wat glans.
- Bak de ‘saucijzen’broodjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Tip
Je kunt de nog niet afgebakken saucijzenbroodjes ook ieder in 3 stukjes snijden zodat je 30 snacks krijgt.
Heek
Heek wordt soms gerekend tot de kabeljauwachtige, maar het is toch echt een aparte soort. Deze diepzeevis komt voor in de Atlantische Oceaan en wordt door vissers ook wel 'mooie meid' genoemd. In Spanje, waar de heek 'Merluza' heet, is deze vis mateloos populair.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
78 kcal/327 kj
- Vetten:
-
0.90 g.
- Eiwitten:
-
17.30 g.