Altijd tijd voor soep!

Gure wind en een flinke regenbui, of plots weer aangename temperaturen? Een soepje gaat er eigenlijk altijd wel in. Soep is, zeker met vis, heel voedzaam en gezond. Wie slim is maakt een flinke pan, zodat je er meerdere dagen van kunt genieten. Zelf soep maken is ook nog eens zo gepiept. Ervaar het met een van deze heerlijke recepten voor vissoep.

 

Hollandse bloemkoolsoep met heek

Dit recept voor bloemkoolsoep is heel erg gezond doordat er een hele bloemkool in gaat en de magere vissoort heek. Wist je dat heek in het najaar op z'n lekkerst is? Net als veel groenten en fruitsoorten kennen ook vissoorten een seizoen waarin ze op hun best zijn. Om dit recept lekker romig te maken, zit er een klein beetje room doorheen. Wil je het gerecht nog gezonder, dan kun je de room vervangen door een light variant.

Bekijk het recept

Pompoen-erwtensoep met gerookte schelvis en zalm

Snert met een twist! Maak eens deze heerlijke erwtensoep met zalm en schelvis. Minstens net zo lekker (en ook nog eens gezonder) als de traditionele variant met katenspek en rookworst. Verras je familie of vrienden met dit recept!

Bekijk het recept

Broccoli-crèmesoep met paling en amandelen

Deze vissoep is voor echte lekkerbekken. De toevoeging van een scheutje wijn en room maakt deze broccoli-crèmesoep met paling en amandelen onweerstaanbaar. De paling, broccoli en aardappels staan garant voor de gezonde basis van dit gerecht. De knapperige amandelen zorgen tot slot voor een lekkere bite en een fraaie presentatie.

Bekijk het recept

soep

3 tips voor de lekkerste vissoep

  • Onze Noordzee biedt het hele jaar door smakelijke vis. Bekijk hier per soort wanneer jouw favoriete vis op z'n lekkerst is.
  • Een goede vissoep begint met een lekkere visbouillon. Niets weegt op tegen het aroma en de smaak van zelfgemaakte bouillon.
  • Vis hoeft slechts enkele minuten te koken. Voeg je vis pas toe kort voor je de soep gaat serveren. De warmte van de soep is voldoende om de vis te garen. 

 

Bekijk ook eens deze recepten: