Ingrediënten
- 200 gram gerookte palingfilet
- 2 el geschaafde amandelen
- 350 gram broccoli
- 2 kleine aardappels
- 6 dl visbouillon (van tablet)
- 2 dl witte wijn
- 1/8 l slagroom
- 1 eetlepel versgehakte peterselie
- 1 citroen
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en zet ze apart.
- Verdeel de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli en de aardappels 10 minuten in de visbouillon. Voeg de wijn, slagroom en peper toe.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Snijd de paling is smalle reepjes. Roer ze met de peterselie door de soep. Warm de soep zachtjes door.
- Serveer de soep met daarin een plakje citroen en bestrooi met geroosterde amandelen.
Tip: Lekker met boeren bruinbrood met citroenboter; boter gemengd met citroenrasp, peper en knoflook
Paling
Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
200 kcal/838 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
14.50 g.