Ingrediënten

  • 200 gram gerookte palingfilet
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 350 gram broccoli
  • 2 kleine aardappels
  • 6 dl visbouillon (van tablet)
  • 2 dl witte wijn
  • 1/8 l slagroom
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie
  • 1 citroen
  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en zet ze apart.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.
  3. Kook de broccoli en de aardappels 10 minuten in de visbouillon. Voeg de wijn, slagroom en peper toe.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  5. Snijd de paling is smalle reepjes. Roer ze met de peterselie door de soep. Warm de soep zachtjes door.
  6. Serveer de soep met daarin een plakje citroen en bestrooi met geroosterde amandelen.

Tip: Lekker met boeren bruinbrood met citroenboter; boter gemengd met citroenrasp, peper en knoflook

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.