Ingrediënten

  • 400 g heekfilet, in stukjes
  • 25 g boter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1,5 l visbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de sjalot. Schep de bloemkoolroosjes erdoor. Voeg de wijn toe. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur laag. Kook de bloemkool in 15 minuten gaar. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer.
  3. Voeg de heekfilet toe. Kook de soep nog 4-5 minuten zachtjes, tot de vis gaar is. Voeg de slagroom en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen of diepe borden.

Serveer er ciabatta met verse kruidenboter bij, heerlijk!

Heek

Heek wordt soms gerekend tot de kabeljauwachtigen, maar het is toch echt een aparte soort. Deze diepzee vis komt voor in de Atlantische Oceaan en wordt door vissers ook wel "mooie meid" genoemd. In Spanje, waar de heek "Merluza" heet, is deze vis mateloos populair.

Alles over Heek

Heek

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
78 kcal
/
327 kj
Vetten:
0.90 g.
Eiwitten:
17.30 g.