Ingrediënten
- 4 gerookte forelfilets
- handje veldsla of fijne bladsla
- 1 blikje tonijn op olie (van 185 g)
- 5 gedroogde tomaten op olie
- peper en zout, versgemalen
- 1 teentje knoflook
- 100 g zwarte olijven zonder pit
- mespuntje cayennepeper
- 2 el citroensap
Bereiding
- Verdeel de sla over 2 borden. Leg daarop kruislings de forelfilets.
- Giet de tonijn af en laat goed uitlekken.
- Pureer de tonijn in een keukenmachine met de tomaten, peper en zout, knoflook, olijven, cayennepeper en citroensap tot een grove pasta.
- Schep wat van de tapenade in het midden van de forelfilets en serveer de rest er apart bij.
Lekker met knoflookcrostini: stokbrood gegrild met olijfolie waaraan geperste knoflook is toegevoegd.
Tip
vervang de gerookte forel eens door gerookte heilbot, gerookte zalm, of gerookte makreel.
Bron
Uit: kookboek 'Over Vis & Vis'
(Regenboog)Forel
Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
126 kcal/526 kj
- Vetten:
-
5.80 g.
- Eiwitten:
-
18.40 g.