Ingrediënten

  • 2 forellen, panklaar
  • 3 el bloem
  • 2 el olie of 25 g boter
  • 1 limoen, in dunne plakjes
  • 2 el droge sherry of witte wijn
  • 2 el geschaafde amandelen, geroosterd
  • 1 el bieslook, fijngeknipt
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Bestrooi de vissen met zout en peper aan binnen- en buitenkant en wentel ze door de bloem.
  3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Bak de limoenplakjes in het bakvet en voeg sherry of witte wijn toe. Serveer de forellen met de gebakken limoenplakjes en strooi de geroosterde amandelen en bieslook erover.

Lekker met roergebakken spinazie en rijst.

Wijntip

Klassiek is de combinatie van forel met een rijke Elzasser Riesling.

(Regenboog)Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over (Regenboog)Forel

(Regenboog)Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.