Ingrediënten

  • 5 lente-uitjes, witte deel in ringetjes, groene deel in reepjes
  • 500 ml vis- of kippenbouillon
  • 400 g pompoen, geschild, in blokjes
  • 300 ml halfvolle melk
  • 200 ml kookroom
  • 150 g diepvriesdoperwten
  • 350 g ongekleurde gerookte schelvis zonder vel, in stukken van 4 cm
  • 150 g gerookte zalm, in stukjes
  • klein bosje venkelgroen of dille, gehakt
  • roggebrood besmeerd met boter

Bereiding

  1. Verhit een scheut olie in een soeppan op laag vuur. Voeg het witte deel van de lente-uitjes met een snufje zout toe en bak 5 minuten.
  2. Voeg de bouillon en pompoen toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg de melk en room toe en laat nog even zonder deksel koken, tot de soep iets dikker is. Roer de doperwten, schelvis en zalm erdoor en laat op zeer laag vuur staan tot de vis gaar is.
  4. Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi met venkelgroen of dille en verdeel over kommen. Geef er sneetjes rogge- of zuurdesembrood besmeerd met boter bij.

 

Bron
Kalender 2016 met Jamie Magazine

Schelvis

Schelvis is een belangrijke commerciële soort uit de koudere kustgebieden van de Noord Atlantische Oceaan. Het is een rondvis uit de familie van de kabeljauwachtigen.

Alles over Schelvis

Schelvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
334 kj
Vetten:
0.30 g.
Eiwitten:
19.00 g.