Ingrediënten

  • 100 g reepjes gerookte zalm
  • 500 g krielaardappeltjes
  • 2 el olijfolie
  • zeezout, versgemalen
  • 1 el verse roomkaas
  • mierikswortel
  • peper, versgemalen

Bereiding

  1. Schep in een bakblik 500 g krielaardappeltjes in de schil met 2 eetlepels olijfolie, zeezout en peper door elkaar en pof ze in een voorverwarmde oven van 220 graden in 25 minuten gaar.
  2. Snijd elke aardappel in, duw ze wat open en schep er een lepel verse roomkaas met mierikswortel in en garneer met reepjes gerookte zalm.

 

Tip

Serveer de zalmkroketjes met wat veldsla, zoetzure groenten en kruidenmayonaise. Zo heb je gelijk een leuk voorgerecht. Geniet ervan!

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.