Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 50 gram warm gerookte zalm
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • snuf dille
  • augurk
  • tl kappertjes
  • dille
  • mespuntje mosterd

Bereiding

  1. Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren voorzichtig in het water laten zakken.
  2. Kook ze in 10 minuten helemaal gaar. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat ze vervolgens even afkoelen. Pel de eieren en snij ze in de lengte door de helft. Haal het eigeel uit de eieren en meng dit met de mayonaise, ketchup, peper en zout.
  3. Hak de warm gerookte zalm helemaal fijn en meng dit hier ook doorheen. Vul de halve eieren nu met dit mengsel. Versier de eieren met de kappertjes, fijngesneden augurk en een snipper zalm. Bestrooi met dille.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.