Ingrediënten
- 250 g warmgerookte zalmfilet
- 4 eieren
- 350 g groene asperges
- 2 el kappertjes
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el extra vierge olijfolie
- grove zwarte peper
Bereiding
- Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat de eieren goed schrikken en pel ze.
- Ondertussen was je de groene asperges en snijd je de harde onderkanten af. Pak een grillpan of koekenpan en schenk hier de zonnebloemolie in. Als de olie warm gril je de asperges ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn.
- Pak een schuimspaan en plet de eieren per stuk, zodat je één ei per persoon hebt. Door het pletten met de schuimspaan krijg je kruimels.
- Pak het stuk warmgerookte zalmfilet en maak er tussen je vingers flakes van.
- Maak de borden op. Leg de kruimels van één ei in het midden van het bord. Leg 3-4 groene asperges in het midden van het bord. Verdeel de zalmflakes. Pak een paar kappertjes en strooi dit er ook over. Besprenkel een beetje olijfolie erover en maal grof zwarte peper erover.
Bron
Priyalovesfood
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.