Receptafette - Budget visrecepten

Scheveningen - september 2020

 

Wij dagen een select groepje van vijf gerenommeerde foodies uit middels een Receptafette een visrecept te maken voor vier personen met een budget van EUR 15,- waarbij verse vis het hoofdingrediënt is. Vijf weken lang, iedere woensdag, publiceren wij op onze social mediakanalen en website een budget visrecept van een van de foodies. De foodie daagt vervolgens een andere foodie uit om de challenge ook aan te gaan.

Nederlanders eten overall te weinig vis, groente en fruit. Dit veroorzaakt onder meer gezondheidsproblemen. De door het Voedingscentrum aanbevolen consumptie van ten minste een keer per week vis wordt niet gehaald. Er is een groep Nederlanders die heel weinig en/of helemaal geen vis, schaal- of schelpdieren eet.

Vooral de jongere generatie – en daarmee zijn zij ook bepalend voor de opvoeding van de jeugd met vis als vast onderdeel van de voeding – blijft meer en meer achter. Veel mensen eten geen vis, omdat ze er niet mee zijn opgegroeid en daardoor geen kennis hebben van visbereiding. Dit betekent dat als zij minder bekend zijn met het eten van vis vanuit hun jeugd, ze het daarom ook niet bereiden voor zichzelf en/of voor hun kinderen. Hiermee wordt er iedere generatie weer een ongewenst eetpatroon doorgegeven welke van negatieve invloed zal zijn op de visafzet in de toekomst. Daarnaast heerst de perceptie dat vis duur is.

Wij stellen graag de vijf foodies aan je voor...