Ingrediënten
- Zilte groentesalade:
- 100 g zeekraal of lamsoren
- 25 g roomboter
- (citroen)peper, versgemalen
- Limoncello mayonaise:
- 3 eidooiers
- 3 el azijn
- 1 1/2 el mosterd fijn
- 3 1/2 dl zonnebloemolie
- peper en zout
- 1 el limoncello
Bereiding zilte groentesalade:
- Snijd zo nodig de kontjes van de zeekraal of lamsoren af, spoel onder water en droog ze.
- Even kort bakken in de roomboter. (enkele minuten op matig vuur is voldoende)
Bereiding limoncello mayonaise:
- Doe de mosterd, azijn, het zout en de dooiers in een mengkom en meng dit met een garde.
- Voeg al roerend met de garden, druppelsgewijs de olie toe. (niet te snel, anders gaat het schiften.
- Als de mayonaise klaar is voeg je druppelsgewijs de limoncello toe.
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.
Makreel
Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /
Mul
De mul is een rondvis en familie van de harder.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
109 kcal/555 kj
- Vetten:
-
3.80 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.
Tonijn
Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
96 kcal/402 kj
- Vetten:
-
1.00 g.
- Eiwitten:
-
21.50 g.
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.