Ingrediënten
- 4 moten zeewolf
- 1 netje scheermessen
- 200 g Hollandse garnalen
- 2 blokjes visbouillon
- 300 g groene asperges
- 300 g parelcouscous
- 2 tenen knoflook
- (olijf)olie of roomboter
- peper en zout
Bereiding
-
Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het water de 2 blokjes visbouillon toe.
-
Wrijf de aspergetips in met wat olie en bak ze op hoog vuur in 6 minuten gaar in de grillpan. Breng op smaak met wat peper en zout.
-
Bak ondertussen in een koekenpan de scheermessen in een flinke scheut olie of stuk boter in 3 tot 5 minuten (zeker niet te lang, anders worden ze taai) gaar op hoog vuur.
-
Haal de scheermessen uit de pan, zet de warmtebron laag en knijp de tenen knoflook uit in de olie/boter. Verwarm dit 3 minuten en zet de warmtebron uit.
-
Bak ondertussen de zeewolf in een grote koekenpan in wat olie of boter, 4 tot 7 minuten per kant. Afhankelijk van de dikte.
-
Verdeel de parelcouscous, scheermessen en aspergetips over 4 borden.
-
Leg op ieder bord een moot zeewolf, verdeel de Hollandse garnalen over de borden en schep er iets van de knoflookboter/-olie over.
-
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
-
Serveer direct.
Hollandse garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.
Scheermes
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /
Zeewolf
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /