Ingrediënten

  • 4 moten zeewolf
  • 1 netje scheermessen
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 2 blokjes visbouillon
  • 300 g groene asperges
  • 300 g parelcouscous
  • 2 tenen knoflook
  • (olijf)olie of roomboter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het water de 2 blokjes visbouillon toe.

  2. Wrijf de aspergetips in met wat olie en bak ze op hoog vuur in 6 minuten gaar in de grillpan. Breng op smaak met wat peper en zout.

  3. Bak ondertussen in een koekenpan de scheermessen in een flinke scheut olie of stuk boter in 3 tot 5 minuten (zeker niet te lang, anders worden ze taai) gaar op hoog vuur.

  4. Haal de scheermessen uit de pan, zet de warmtebron laag en knijp de tenen knoflook uit in de olie/boter. Verwarm dit 3 minuten en zet de warmtebron uit.

  5. Bak ondertussen de zeewolf in een grote koekenpan in wat olie of boter, 4 tot 7 minuten per kant. Afhankelijk van de dikte.

  6. Verdeel de parelcouscous, scheermessen en aspergetips over 4 borden.

  7. Leg op ieder bord een moot zeewolf, verdeel de Hollandse garnalen over de borden en schep er iets van de knoflookboter/-olie over.

  8. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  9. Serveer direct.

     

     

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.

Scheermes

Scheermessen zijn broze, langwerpige schelpen. De naam dankt de scheermes aan zijn vorm.

Alles over Scheermes

Scheermes

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/

Zeewolf

De zeewolf is een vis uit de familie van de zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen.

Alles over Zeewolf

Zeewolf

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/