Ingrediënten
- 250 g Hollandse garnalen
- 12 sneetjes knäckebröd
- 5 el zure room
- 2 el gesneden bieslook
- 1/2 komkommer
- 6 el slaolie
- 2 el witte wijnazijn
- gemengde sla
- peper en zout
Bereiding:
-
Maak de garnalen aan met de zure room, bieslook, peper en zout.
-
Snijd de komkommers in flinterdunne plakjes, bestrooi royaal met zout en laat 15 minuten intrekken.
-
Spoel de komkommer tot alle zoutresten verdwenen zijn.
-
Beleg 8 crackers met de garnalensalade, vorm een sandwich van twee lagen en laat een kwartiertje rusten zodat de crackers wat minder krokant worden.
-
Leg nog een cracker bovenop elke sandwich en schik de komkommer en de slablaadjes over de bovenste crackers.
-
Maak af met de vinaigrette op basis van olie en azijn.
Hollandse garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.