Ingrediënten

  • 250 g Hollandse garnalen
  • 12 sneetjes knäckebröd
  • 5 el zure room
  • 2 el gesneden bieslook
  • 1/2 komkommer
  • 6 el slaolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • gemengde sla
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Maak de garnalen aan met de zure room, bieslook, peper en zout.

  2. Snijd de komkommers in flinterdunne plakjes, bestrooi royaal met zout en laat 15 minuten intrekken.

  3. Spoel de komkommer tot alle zoutresten verdwenen zijn.

  4. Beleg 8 crackers met de garnalensalade, vorm een sandwich van twee lagen en laat een kwartiertje rusten zodat de crackers wat minder krokant worden.

  5. Leg nog een cracker bovenop elke sandwich en schik de komkommer en de slablaadjes over de bovenste crackers.

  6. Maak af met de vinaigrette op basis van olie en azijn.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.