Ingrediënten

  • 200 g chorizo in plakjes
  • 150 g paneermeel
  • versgemalen peper
  • 600 g zeeduivelfilets
  • 6 el bloem
  • 1 ei
  • 1 L zonnebloemolie

Ook te bereiden met…

Bereiding 

  1. Bak de chorizo-plakjes krokant in een koekenpan of op het rooster in een hete oven. Schep ze op keukenpapier en laat helemaal afkoelen.

  2. Doe de chorizo met het paneermeel in een keukenmachine en maal het tot de chorizo is opgenomen door het paneermeel.

  3. Snijd de visfilets in repen. Bestrooi ze met versgemalen peper. Wentel ze eerst door de bloem en daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het chorizopaneermeel.

  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeeduivel ± 2-3 minuten aan beide kanten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze als snack of als maaltijd met gekookte rijst en een salade.

Tip

Deze heerlijk ‘fishfingers’ kun je maken van iedere witvis naar keuze. 

Zeeduivel

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Alles over Zeeduivel

Zeeduivel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
15.00 g.