Ingrediënten
- 600 g zeeduivelfilets in stukken
- 200 g chorizo in plakjes
- 150 g paneermeel
- 1 ei
- 6 el bloem
- 1 L zonnebloemolie
- versgemalen peper
Bereiding
-
Bak de chorizo-plakjes krokant in een koekenpan of op het rooster in een hete oven. Schep ze op keukenpapier en laat helemaal afkoelen.
-
Doe de chorizo met het paneermeel in een keukenmachine en maal het tot de chorizo is opgenomen door het paneermeel.
-
Snijd de visfilets in repen. Bestrooi ze met versgemalen peper. Wentel ze eerst door de bloem en daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het chorizopaneermeel.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeeduivel ± 2-3 minuten aan beide kanten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze als snack of als maaltijd met gekookte rijst en een salade.
Tip
Deze heerlijk ‘fishfingers’ kun je maken van iedere witvis naar keuze.
Zeeduivel
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.