Ingrediënten
- 500 g zeeduivelfilet
- 1 citroen, uitgeperst
- mespuntje mosterd
- ½ tl paprikapoeder
- 250 g eiermie
- 2 el olie
- Voor de korianderpesto :
- 2 teentjes knoflook, geperst
- klein bosje koriander, fijngehakt
- 25 g pijnbnoompitten
- 75 g parmezaanse kaas, (vers)geraspt
- ca. ½ dl olijfolie
Bereiding
- Snijd de zeeduivelfilets in plakken van gelijke grootte. Sprenkel er de helft van het citroensap over en bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder.
- Pureer voor de korianderpesto de knoflook, koriander, pijnboompitten en Parmezaanse kaas met de staafmixer en giet de olijfolie er in een dun straaltje bij.
- Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg de rest van het citroensap aan het kookvocht toe.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeeduivelmedaillons 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) goudbruin.
- Leg de zeeduivelmedaillons op een bedje van eiermie en verdeel de korianderpesto erover.
Benodigdheden: staafmixer of keukenmachine.
Zeeduivel
De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.