Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet of een andere witvis, in grove stukken gesneden
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 2 tl viskruiden
  • 1 visbouillon tablet
  • 1/2 tl witte peper
  • 200 g crème fraîche
  • 250 ml water
  • 3 el fijn gesneden peterselie
  • 4 ragoutbakjes
  • bieslook om mee te serveren

Ook te bereiden met…

Bereiding:

  1. Smelt de boter op zacht vuur en voeg de bloem toe. Roer goed en bak de bloem 3 minuten op half hoog vuur.
  2. Voeg het bouillonblokje en de witte peper toe.
  3. Schenk dan in één keer het water en de crème fraiche toe.
  4. Blijf nu goed roeren tot er een dikke ragout is ontstaan.
  5. Voeg de stukken vis toe aan de ragout en laat deze op zacht vuur en af en toe roeren gaar worden.
  6. Roer op het laatst de gesneden peterselie door de ragout.
  7. Bereid de ragout bakjes zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Schep de ragout in de warme bakjes, garneer met bieslook en serveer direct.

 

Tip: Serveer de ragout met wat kaviaar (echt of namaak) voor een extra feestelijke uitstraling

 

Bron
Esmée Scholten

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.