Ingrediënten
- 500 g kabeljauwfilet of een andere witvis, in grove stukken gesneden
- 50 g boter
- 60 g bloem
- 2 tl viskruiden
- 1 visbouillon tablet
- 1/2 tl witte peper
- 200 g crème fraîche
- 250 ml water
- 3 el fijn gesneden peterselie
- 4 ragoutbakjes
- bieslook om mee te serveren
Bereiding:
- Smelt de boter op zacht vuur en voeg de bloem toe. Roer goed en bak de bloem 3 minuten op half hoog vuur.
- Voeg het bouillonblokje en de witte peper toe.
- Schenk dan in één keer het water en de crème fraiche toe.
- Blijf nu goed roeren tot er een dikke ragout is ontstaan.
- Voeg de stukken vis toe aan de ragout en laat deze op zacht vuur en af en toe roeren gaar worden.
- Roer op het laatst de gesneden peterselie door de ragout.
- Bereid de ragout bakjes zoals aangegeven op de verpakking.
- Schep de ragout in de warme bakjes, garneer met bieslook en serveer direct.
Tip: Serveer de ragout met wat kaviaar (echt of namaak) voor een extra feestelijke uitstraling
Bron
Esmée Scholten
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.