Ingrediënten
- 500 g visfilet, in blokjes
- ½ citroen, uitgeperst
- ½ el kerriepoeder
- 4 eieren
- 75 g parmezaanse kaas, vers geraspt
- 100 g bloem
- 3 el olijfolie of vloeibare margarine
- 200 ml crème fraîche of kookroom
- 250 ml melk
- 2 el verse dille, fijngehakt
- 1 dunne prei, in dunne ringetjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan.
- Klop in een kom de eieren met de Parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor.
- Vet een lage taartvorm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Serveer de clafoutis lauwwarm of koud in puntjes.
Tip
Een clafoutis is een Franse taart, die zowel hartig als zoet kan zijn. Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.
Wijntip
Een ronde Zuid-Afrikaanse Chardonnay kan tegelijkertijd vol, fris en exotisch overkomen. Dat gaat goed bij de romige vistaart met kerrie.
Zeewolf
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /