Ingrediënten

  • 4 stukken zeewolffilet (à 150 g)
  • 200 g gepelde pistachenootjes
  • 2 oude boterhammen
  • 1 sjalotje of een heel klein uitje
  • 4 takjes peterselie
  • 150 g gekookte bietjes
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.

  2. Hak de pistache nootjes grof.

  3. Maal het brood (met korst) grof of hak het met een mes fijn.

  4. Pel en snijd het sjalotje in flinterdunne ringetjes.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Hak de bietjes fijn.

  7. Was en droog de citroen. Rasp de schil fijn boven een kom. Snijd van een helft van de citroen 4 plakjes.

  8. Meng de pistachenootjes, sjalotringetjes, gehakte bietjes, ¾ van de peterselie  en ¾ van het broodkruim met de geraspte citroenschil in de kom. Knijp er circa 2 theelepels citroensap boven uit. Voeg ½ theelepel peper en zout toe. Schep er 6 el olijfolie door.

  9. Bestrijk de bodem van een ovenschaal met een beetje olie en leg de zeewolffilets erin. Bestrooi ze met wat zout en keer ze om. Verdeel het pistachemengsel over de vis.  Meng de rest van het broodkruim met een lepeltje olijfolie en verdeel over het pistachelaagje.

  10. Zet de schaal in de oven en laat de vis in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin worden.

  11. Schep de zeewolf op borden, leg de plakje citroen erbij en strooi er wat blaadjes peterselie over.

Lekker met romige polenta, aardappelpuree of peterselie aardappeltjes en gekookte bietjes met gebakken sjalotringen, op smaak gebracht met wat citroensap, komijnzaad en peper.

Tip

Pistachenootjes kun je vervangen door hazelnoten of amandelen. De zeewolf kun je vervangen door zeeduivel-, zalm- of bijvoorbeeld grietfilet.

Zeewolf

De zeewolf is een vis uit de familie van de zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen.

Alles over Zeewolf

Zeewolf

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/