Ingrediënten

  • 600 g zeewolf
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 1 el sambal
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g mihoen
  • 300 g geschaafde spitskool
  • 3 el ketjap manis
  • 1 dl dikke kokosmelk
  • sap van 1 citroen of limoen
  • 2 el fijngehakte koriander

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Halveer de plakjes spek. Snijd de zeewolf in 24 stukjes, bestrijk ze met een heel klein beetje sambal en wikkel ze elk in een ½ plakje spek. Rijg de zeewolf-rolletjes aan 8 satéstokjes.
  2. Snijd de lente-uitjes in reepjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Leg de mihoen in ruim kokend water, zet het vuur af en laat de mihoen in 3 minuten gaar worden. Afgieten, laten uitlekken en laten afkoelen.
  4. Meng de kool, de knoflook, de lente-uitjes, de ketjap, de kokosmelk, de rest van de sambal, het citroensap, de koriander en de mihoen.
  5. Rooster de vissaté's op de hete barbecue gaar (ca. 5 minuten) en serveer ze met de salade.

Wijntip

Rueda
Combineer dit barbecue gerecht eens met een frisse Rueda Verdejo. Deze zomerse wijnen uit Spanje hebben smaken van citrus en appel en passen mooi bij het gerecht. Ze zijn ook nog eens heerlijk in de zon! Alles over de verkrijgbaarheid van deze wijnen vind je hier. Salud!

Zeewolf

De zeewolf is een vis uit de familie van de zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen.

Alles over Zeewolf

Zeewolf

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/