Ingrediënten
- 4 tongscharretjes of 4 andere platvisjes
- 400 ml Italiaanse tomatensaus
- 1 teen knoflook
- 1 gele paprika, in kleine blokjes gesneden
- stukje Parmezaanse kaas of een andere, geraspte kaas
- olijfolie
- zout en peper, naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de vis schoon (of vraag de visboer dit voor je te doen).
- Knijp het teentje knoflook uit boven de opengemaakte pot Italiaanse tomatensaus. Roer even door.
- Verdeel de tomatensaus over 4 kleine schaaltjes of 1 grote schaal.
- Roer de paprikablokjes door de saus.
- Leg de vis op de tomatensaus en besprenkel met wat olijfolie.
- Strooi de Parmezaanse kaas en een beetje peper en zout over de vis.
- Zet de schaal in de oven en bak de vis in 25 tot 35 minuten gaar (afhankelijk van de grote en dikte van de vis).
- Serveer met een salade en aardappelkroketjes, pasta of gebakken aardappelen.
Tip
Serveer met aardappelkroketjes, pasta of gebakken aardappelen en een salade.
Tongschar
Ondanks zijn naam is de tongschar geen familie van de tong maar behoort de tongschar tot de scholachtigen. De vis wordt ook wel neustong genoemd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
89 kcal/325 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
16.70 g.