Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm – in repen
  • 200 g gerookte forel – in repen
  • 400 g broccoli – in roosjes
  • 400 g tortellini gevuld met kaas
  • 1 bakje kerstomaatjes – gehalveerd
  • 2 bolletjes mozzarella – in plakjes
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml witte wijnazijn of citroensap
  • 2 el rode pesto
  • 2 eetlepels basilicum – fijn gehakt

Bereiding

Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt). Giet ze af en spoel er koud water over. Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet deze af en laat goed uitlekken. Schep de broccoli, tortellini, tomaatjes en mozzarella door elkaar. Voeg hier de zalm en forel bij. Meng de olijfolie, wijnazijn, pesto en basilicum en giet deze dressing over de salade. Lekker met ciabattabrood.

Tip

Je kunt de gerookte zalm en gerookte forel ook vervangen door gerookte makreel of gerookte paling.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.