Ingrediënten
- 200 g gerookte zalm – in repen
- 200 g gerookte forel – in repen
- 400 g broccoli – in roosjes
- 400 g tortellini gevuld met kaas
- 1 bakje kerstomaatjes – gehalveerd
- 2 bolletjes mozzarella – in plakjes
- 100 ml olijfolie
- 50 ml witte wijnazijn of citroensap
- 2 el rode pesto
- 2 eetlepels basilicum – fijn gehakt
Ook te bereiden met…
Bereiding
Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt). Giet ze af en spoel er koud water over. Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet deze af en laat goed uitlekken. Schep de broccoli, tortellini, tomaatjes en mozzarella door elkaar. Voeg hier de zalm en forel bij. Meng de olijfolie, wijnazijn, pesto en basilicum en giet deze dressing over de salade. Lekker met ciabattabrood.
Tip
Je kunt de gerookte zalm en gerookte forel ook vervangen door gerookte makreel of gerookte paling.
Zalm
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.