Ingrediënten
- 600 g tilapiafilet
- zout en versgemalen peper
- sap van 1 citroen
- 2 el olijfolie
- 1 dikke prei, in dunne ringen
- 300 g knolselderij, in blokjes
- 300 g pompoen zonder schil, in blokjes
- 4 el sesampasta (tahin)
- 1 grote teen knoflook, geperst
- 3 el platte peterselie, fijngehakt
- 2 el sesamzaad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tilapiafilets in 8 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels citroensap.
- Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de prei, knolselderij en pompoen in 2-3 minuten. Verdeel de groente in een lage ovenschaal of in vier kleine ovenschaaltjes en leg de stukken vis erop.
- Meng in een kommetje de sesampasta met de knoflook, peterselie, 2 eetlepels citroensap, 2-3 eetlepels water en wat zout en peper naar smaak. Schep de saus op de visfilets en strooi het sesamzaad erover.
- Schuif de schaal (of vier schaaltjes) in het midden van de oven en laat de vis in 30-35 minuten gaar worden en licht kleuren.
Tilapia
Tilapia is een kweekvis.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
114 kcal/481 kj
- Vetten:
-
4.80 g.
- Eiwitten:
-
17.90 g.